Universiteit Leiden

nl en

Aandacht voor autisme bij meisjes

De diagnose autisme spectrum stoornis wordt vaker gesteld bij jongens dan bij meisjes, maar volgens hoogleraar ontwikkelingspsychologie Carolien Rieffe is het de vraag of autisme bij meisjes en vrouwen niet vaak onontdekt blijft.

Verschillende media toonden in de Autismeweek, van 1 tot 8 april, belangstelling voor het onderzoek van Carolien Rieffe. In een interview voor de Kennis van Nu en Radio 1 besprak ze resultaten die erop wijzen dat autisme minder opvalt bij meisjes, omdat zij vaak beter inzicht hebben in verschillende sociale regels.

Carolien Rieffe beantwoordde op 5 april ook de Opvoedvraag in Trouw: “Mijn kleuter hangt zo aan me, houdt dat vanzelf een keer op?”

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.