Universiteit Leiden

nl en

Video Universiteit van Nederland over leedvermaak

Wilco van Dijk laat in zijn college over leedvermaak een aantal filmpjes zien waarom je wel moet lachen, of tenminste een beetje, of misschien een glimlach. Wil je weten hoe dat zit? De Leidse sociaal en organisatiepsycholoog legt het je allemaal uit bij de Universiteit van Nederland.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Universiteit van Nederland collegeserie over emoties

Schadenfreude

Leids sociaal en organisatiepsycholoog Wilco van Dijk en communicatiewetenschapper Jaap Ouwerkerk van de Vrije Universiteit Amsterdam hebben een boek uitgebracht over leedvermaak. De auteurs maken duidelijk wat leedvermaak nu precies is, wanneer mensen deze emotie ervaren en welke rol die heeft in sociale relaties.
Leedvermaak: waarom mensen plezier hebben bij het leed van anderen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.