Universiteit Leiden

nl en

Video: Waarom vinden we leedvermaak zo leuk?

Wilco van Dijk laat een aantal filmpjes zien waarom je wel moet lachen, of tenminste een beetje, of misschien een glimlach. Wil je weten hoe dat zit? De Leidse psycholoog is expert in leedvermaak en legt het je allemaal uit.

Waarom geniet jij soms zo van het leed van een ander?

Bekijk het college van Wilco van Dijk bij de Universiteit van Nederland in de serie colleges over emoties.

Schadenfreude

Leids sociaal en organisatiepsycholoog Wilco van Dijk en communicatiewetenschapper Jaap Ouwerkerk van de Vrije Universiteit Amsterdam hebben een boek uitgebracht over leedvermaak. De auteurs maken duidelijk wat leedvermaak nu precies is, wanneer mensen deze emotie ervaren en welke rol die heeft in sociale relaties.
Leedvermaak: waarom mensen plezier hebben bij het leed van anderen

Boekomslag
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.