Universiteit Leiden

nl en

Wiskunde topopleiding Keuzegids 2017

De Keuzegids Universiteiten 2017 heeft de Leidse bacheloropleiding Wiskunde aangemerkt als topopleiding. Ook voert de opleiding samen met die van de Radboud Universiteit de ranglijst van Nederlandse wiskundeopleidingen aan.

Applaus

‘Leiden krijgt niet alleen van de studenten applaus, maar ook van de experts’, vat de Keuzegids de Leidse score samen. De wiskundebachelors van zowel Leiden als Nijmegen halen een totaalscore van 80 van de 100 punten, waarmee ze het predicaat topopleiding mogen voeren. Dat geldt ook voor de Universiteit Utrecht (78 punten). Opleidingsdirecteur Bart de Smit: 'Wij steken veel energie in onze opleiding, en we zijn blij dat dat effect heeft.'

Methodiek

De Keuzegids Universiteiten 2017 vergelijkt de bacheloropleidingen van alle universiteiten in Nederland. Bij het beoordelen van de opleidingen baseren de makers van de Keuzegids zich voor op het oordeel van studenten uit de Nationale Studentenenquête en op dat van specialisten van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie. De Leidse wiskundeopleiding haalt de hoogste beoordelingen op de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van docenten en op informatievoorziening. Ook voor zaken als vaardigheden en wetenschappelijke vorming van studenten en faciliteiten scoort de opleiding gemiddeld tot bovengemiddeld.

Baanperspectieven

Gemiddeld vinden afgestudeerde wiskundigen vlot werk en meestal op academisch niveau, meldt de Keuzegids verder. Vaak kiezen ze voor een wetenschappelijke promotie. ‘Werd wiskunde ooit vooral gebruikt om verder te komen in de natuurkunde, nu baant wiskunde het pad voor allerlei andere wetenschappen en vakgebieden, uiteenlopend van informatica en biologie tot accountancy en gezondheidszorg’, aldus de gids.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.