Universiteit Leiden

nl en

MOOC The Changing Global Order

De Massive Open Online Course (MOOC) richt zich op vragen zoals hoe internationale machtsverhoudingen veranderen en hoe wereldwijde vrede en stabiliteit kan worden gehandhaafd.  

In deze cursus leer je een aantal belangrijke theorieën van de internationale betrekkingen, hoe de wereldorde geleidelijk aan het veranderen is en bespreek je hoe geselecteerde internationale en regionale organisaties een bijdrage leveren aan het behoud van de wereldwijde vrede en veiligheid. Je leert wat onderzoeksbevindingen ons vertellen in termen van de capaciteit van internationale organisaties en actoren in het voorkomen of stoppen van gewelddadige conflicten, welke hulpmiddelen worden gebruikt om een overeenstemming te verkrijgen in een onderhandeling en hoe duurzame vrede het beste kan worden bereikt.
Docent: Prof. Dr. Madeleine Hosli

De MOOC start op 19 december. 

Voor meer informatie en voorinschrijven, bezoek de volgende link

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.