Universiteit Leiden

nl en

Openbare lezing UN Special Rapporteur Ms. Maud de Boer- Buquicchio

Op 20 september organiseerde de afdeling Jeugdrecht een publieke lezing en Q&A-sessie met mevr. Maud de Boer-Buquicchio, de UN Special Rapporteur on the sale of children, child prostitution and child pornography.

Daarnaast waren als spreker aanwezig: Dhr. Nigel Cantwell, internationaal expert consultant (en oprichting van Defence for Children International) en Prof. David Smoling, hoogleraar aan de Stanford University en expert op het gebied van handel in kinderen en illegale (internationale) adoptie.

De discussie had tot onderwerp het mandaat van de Special Rapporteur in relatie tot illegale adoptie van kinderen en de systemische problemen rondom internationale adoptie, de verantwoordelijkheden voor ‘ontvangende’ en ‘zendende’ staten en de noodzaak om illegale adoptiepraktijken aan te pakken die kinderrechten schenden.

De lezing werd bijgewoond door studenten van Advanced Master in International Children’s Rights, de Nederlandse master Jeugdrecht en door vertegenwoordigers van vooraanstaande NGO’s die zich bezighouden met het bestrijden van illegale adoptie, waaronder Terre des Hommes, Defence for Children en PLAN International.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.