Universiteit Leiden

nl en

Maatschappelijke relevantie Leids informatica onderzoek van wereldklasse

Een internationale commissie heeft het informatica onderzoek van alle Nederlandse universiteiten beoordeeld over de periode 2009-2014. Informatica in Leiden kreeg het 'hoogste' cijfer (een 1) voor maatschappelijke relevantie.

De commissie schrijft onder meer 'The impact on societal challenges is excellent’en stelt vast dat het instituut een ‘lean and efficient’ management structuur heeft. De commissie stelt verder: ‘[het instituut] has managed to strengthen its focus considerably: data science for the biosciences. All new recruitments have been aligned with this common goal. … It is clear that data analytics is one of the most important approaches for progress in these areas.’

Bekijk de volledige tekst van het rapport

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.