Universiteit Leiden

nl en

Arbeidsrechtcongres in Stockholm met flinke Leidse inbreng

In Stockholm wordt op 19 en 20 mei een groot internationaal arbeidsrechtcongres georganiseerd. Het thema is ‘ New Foundations of Labour Law in the Globalised Market Economy’ .

Het congres vormt de afsluiting van een door de Zweedse overheid opgezet onderzoeksprogramma, Regulating Markets and Labour (Re Mark Lab). Het programma werd geleid door prof. Niklas Bruun, die ook verbonden is aan het vanuit Leiden opgezette European Labour Law Network (ELLN).

Verschillende mederwerkers van de Afdeling Sociaal Recht nemen deel aan dit congres. Prof. P.F. van der Heijden verzorgt een lezing over Corporate Social Responisibility (maatschappelijk verantwoord ondernemen)en fundamentele arbeidsnormen. Prof. B. Barentsen presenteert een paper over privaatrechtelijke handhaving van cao’s in de uitzendsector, promovenda Qiuyin Hu gaat in op haar paper over arbeidsveiligheid in de bouwsector in China.

Op de conferentie staan de thema’s ‘precarious work’, nieuwe vormen van arbeidsmobiliteit en de betekenis van fundamentele internationale arbeidsnormen centraal.

Meer informatie over het congres

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.