Universiteit Leiden

nl en

Tom Barkhuysen wint dekenprijs 2016

Tom heeft deze prijs toegekend gekregen omdat hij volgens de Orde de link legt tussen de theorie en de praktijk, daardoor ook jonge juristen voor het advocaten vak enthousiasmeert, in actualiteitenprogramma’s zeer verhelderende commentaren geeft en zich krachtig heeft ingezet en blijft inzetten in het politieke debat over de door het ministerie van veiligheid en justitie beoogde verdere bezuiniging op de door de overheid gefinancierde rechtshulp.

De dekenprijs is een jaarlijkse onderscheiding voor een (Amsterdamse) advocaat die zich binnen de beroepsgroep in het bijzonder onderscheidt, hetzij als advocaat of op een geheel andere wijze. Tom Barkhuysen, hoogleraar staats- en bestuursecht in Leiden en advocaat bij Stibbe te Amsterdam, heeft deze prijs op donderdag 24 maart 2016 in ontvangst mogen nemen tijdens de jaarvergadering van de Amsterdamse Orde. Eerdere winnaars van de dekenprijs zijn onder anderen: mr. R. Samkalden, mr. B. Böhler, mr. G.G.J. Knoops, mr. P.H. Bakker Schut, mr. C. Drion, mr. F.A.W. Bannier, mr. E. Dommering, mr. R.J. Hamerslag en mr. L. Zegveld.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.