Universiteit Leiden

nl en

Bibberen in de collegezaal; trek op 10 februari je warmste trui aan

De Universiteit Leiden doet mee aan de Nationale Warme Truiendag en zet in veel gebouwen de verwarming een paar graden lager. Trek dus wat warmers aan op 10 februari.

Milieubesparing

Na het succes van vorig jaar neemt de Universiteit Leiden ook dit jaar weer deel aan de Nationale Warme Truiendag. ‘Deze dag is erg geschikt om je er bewuster van te worden dat het milieu gespaard wordt als we allemaal minder gas verbruiken', zegt Jeroen Waijenberg, Energie- & Duurzaamheidscoördinator bij de Leidse universiteit. De verwarming staat dus op 10 februari in verscheidene collegezalen een aantal graden lager dan normaal. De deelname aan de Warme Truiendag is een initiatief van Stichting Green Keys Leiden, de studentenduurzaamheidscommissie. De universiteit werkt hier graag aan mee, aldus Waijenberg. 

Zet in werkkamers zelf de verwarming lager

Om technische redenen is het niet mogelijk om alleen op deze dag de verwarming in álle universitaire gebouwen lager te zetten. Medewerkers kunnen wel zelf de verwarming op hun kamer lager draaien. Waijenberg: ‘Het zou een goede zaak zijn als dat structureel gebeurt.’ 

Opbrengst actie

Waijenberg meet wat de deelname van de Universiteit Leiden oplevert en die winst wordt meegeteld in de landelijke besparingsactie waarvan de uitkomst kort na februari bekend wordt gemaakt. Benieuwd hoe thuis de energierekening lager kan worden? Op 10 februari zijn bij diverse faculteiten in de ochtenduren voorlichters aanwezig die tips geven.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.