Universiteit Leiden

nl en

Wim Voermans en Willemien den Ouden spreken op Grotius congres 2015

Afgelopen vrijdag 4 december 2015, organiseerde JFV Grotius een congres over de Europese rechtsorde op sneltreinvaart! Veel aspecten van de Europeanisering van de rechtsorde werden onder leiding van prof. dr. Wim Voermans besproken door deskundige inleiders.

Zo waren er academische sprekers van  binnen en buiten de faculteit, maar ook – in een apart praktijkblok  - professionals die werkzaam zijn bij het Hof van Justitie, De Europese Commissie, de Raad van State en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast werden er workshops gehouden over de europeanisering van het intellectueel eigendomsrecht en het vreemdelingenrecht. Prof. dr. Willemien den Ouden verzorgde een workshop over de verstrekking van Europese subsidies in Nederland. Aan het einde van de dag discussieerden zo’n honderd deelnemende studenten met de drie aanwezige senatoren Elzinga (SP), Van Bijsterveld (CDA) en Backer (D66).  Het was een animerende, goed georganiseerde dag  waaruit geconcludeerd kan worden dat het belang van het Europese recht alleen nog maar toeneemt en dat de Europese Unie steeds politieker wordt en daarmee wellicht een steeds minder rustig bezit. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.