Universiteit Leiden

nl en

Twee Veni-subsidies voor Leidse psychologen

Twee wetenschappers van het Instituut Psychologie ontvangen een Veni-subsidie van de nationale wetenschapsorganisatie NWO. Hanneke Hendriks is onderzoeker binnen de Sociale en Organisatiepsychologie en Antoinette van Laarhoven binnen de Gezondheidspsychologie. Zij kunnen ieder met deze Veni-financiering tot 3 jaar onderzoek doen.

Dr. Hanneke Hendriks, Sociale en Organisatiepsychologie

Alcohol op sociale netwerk sites
Dit project onderzoekt hoe vaak en waarom adolescenten praten over alcohol op Sociale Netwerk Sites (SNS), alsmede de effecten van verschillende alcohol-uitingen op SNS op alcoholconsumptie, en waarom en wanneer deze effecten plaatsvinden. Vervolgens wordt een interventieplan ontwikkeld en getest om de schadelijke effecten van alcoholgerelateerde SNS-uitingen tegen te gaan. 
Outstanding Dissertation Award to psychologist Hanneke Hendriks

Dr. Antoinette van Laarhoven, Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie

Aandacht voor jeuk
Jeuk is moeilijk te negeren en er zijn geen effectieve behandelingen voor chronische jeuk. Aandacht speelt een belangrijke rol bij chronische pijn; voor jeuk is dit nauwelijks onderzocht. Dit onderzoeksproject vergelijkt aandachtsprocessen voor jeuk en pijn alsmede mogelijkheden om aandachtsprocessen te veranderen, in zowel gezonde mensen als patiënten. 
Helpen placebo's tegen jeuk?

Zie ook

De Veni maakt deel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO. Dit financieringsinstrument biedt wetenschappers in verschillende stadia van hun carrière een mogelijkheid tot financiering. Wetenschappers die tot maximaal 3 jaar geleden zijn gepromoveerd kunnen een aanvraag voor een Veni-subsidie doen. De Veni-subsidie bedraagt maximaal €250.000. De 14 subsidies in Leiden zijn gelijk verdeeld over vrouwelijke en mannelijke wetenschappers. De vakgebieden waarin de wetenschappers actief zijn, zijn divers en lopen uiteen van kunstgeschiedenis tot sterrenkunde. In totaal ontvangen dit jaar 161 wetenschappers een Veni. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.