Universiteit Leiden

nl en

Peace Research Grant voor Femke Avtalyon-Bakker

In het kader van haar promotieonderzoek naar de invloed van de politieke cultuur van verschillende politieke regimes op individuen van deze samenlevingen heeft de Leidse politicoloog Femke Avtalyon-Bakker een beurs van de IPRAF (International Peace Research Organization Foundation) toegewezen gekregen.

Avtalyons onderzoek richt zich met name op de steun voor het gebruik van geweld in internationale betrekkingen. De Peace Research Grant is bestemd om een gedeelte van haar veldwerk te bekostigen. 

De IPRAF is een non-profit organisatie die in 1990 werd opgericht om wereldwijd systematisch onderzoek naar conflict en vredesstrategieƫn te bevorderen. De IPRAF ondersteunt verschillende vredesprocessen, subsidieert studiebeurzen voor vrouwen uit ontwikkelingslanden, en tevens vele onderzoekers naar de condities van vrede om naar de conferenties van de IPRA te komen. Daarnaast reikt het elk jaar elke Peace Research Grants uit aan onderzoekers over de hele wereld.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.