Universiteit Leiden

nl en

Hoera, Life Science and Technology bestaat alweer 15 jaar

De opleiding Life Science and Technology (LST) stond 9 september 2014 met een feestelijk gebakje stil bij haar 15 jarig bestaan. Het gaat bijzonder goed met de opleiding. Er zijn veel eerstejaars studenten en LST masterstudenten vinden of vóór hun diploma-uitreiking of er vlak na een goede baan.

Instroom 

In het startjaar 1999 schreven 29 eerstejaarsstudenten zich in voor de bachelor LST. Sindsdien is LST gestaag gegroeid tot ongeveer 150 eerstejaars. De LST bachelor opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Leiden. De masteropleidingen LST-Delft en LST-Leiden zijn sinds 2009 aparte masteropleidingen met de reden dat het masteronderwijs veel beter kan worden afgestemd op het onderzoek dat in Delft bij Biotechnologie en in Leiden bij het LIC/LUMC wordt uitgevoerd.  De bachelor en masteropleidingen gaan het voor de wind.

Curriculum

Vorig jaar is de bacheloropleiding begonnen met een nieuw curriculum. De vakken zijn nu nog beter afgestemd op onze eerstejaars studenten. De resultaten zijn bijzonder positief. Zo hebben dit jaar bijna 75 procent van de nieuwe tweedejaars LST studenten hun Propedeuse in 1 keer (PIN1, nominaal) behaald. En de LST opleiding is niet mals: De LST studenten moeten veel energie steken in wiskunde, natuurkunde en scheikunde vakken. Daarnaast aan de bak bij allerlei practica en dan natuurlijk nog de life sciences en biotechnologie. De curricula bij de masteropleidingen worden continu aan de vraag van het life sciences en biotechnologie veld aangepast.

Life Sciences en Biotechnologie is booming Business

LST is opgericht met het idee studenten voor fundamenteel en toegepast onderzoek op te leiden en allerlei gerelateerde banen zoals consultant, manager, journalist of docent met expertise in de life sciences en biotechnologie. Het gaat goed met de biotechnologie/life sciences bedrijven en dus ook goed met LST. Als sprekend voorbeeld hebben we het BioScience Park in Leiden. Veel LST-ers lopen er stage en/of hebben er een baan gevonden.

Wat in 1999 als een spannend avontuur begon is inmiddels een volwassen en alom erkende opleiding geworden. De gedegen bacheloropleiding geeft de LST studenten voldoende bagage mee in hun masterspecialisatie en het vinden van een goede baan.

Prof dr Mathieu HM Noteborn
Opleidingsdirecteur LST

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.