Universiteit Leiden

nl en

Erik Hazelhoff Biografieprijs voor Honings en Van Zonneveld

Op 14 april 2014 mochten Neerlandici Rick Honings en Peter van Zonneveld de Erik Hazelhoff Biografieprijs 2014 in ontvangst nemen voor hun boek 'De gefnuikte arend', over het leven van Willem Bilderdijk.

Boeiend figuur

De gefnuikte arend is de titel van de omvangrijke biografie die Peter van Zonneveld en Rick Honings hebben geschreven over docent en dichter Willem van Bilderdijk (1756-1831). De Neerlandici weten Bilderdijk ook bijna twee eeuwen na zijn dood voor ons nog tot een interessant en boeiend figuur te maken. Volgens de jury plaatsen ze hem goed in zijn tijd en in de filosofische en politieke stromingen van toen. "Een rijk gedocumenteerde biografie die ook nog heel goed geschreven is."

Erik Hazelhoff Biografieprijs 
De biografieprijs is een tweejaarlijkse literaire prijs die wordt toegekend aan de beste Nederlandstalige biografie die in twee voorafgaande jaren bij een Nederlandse of Vlaamse uitgeverij is verschenen en bestaat uit een geldprijs van €15.000.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.