Universiteit Leiden

nl en

MIMETAS wint COMS Young Technology publieksprijs & runner-up juryprijs

Spin-off bedrijf MIMETAS van de Universiteit Leiden heeft de Young Technology publieksprijs en de runner - up juryprijs gewonnen tijdens COMS 2013, een internationale conferentie over commercialisering van micro- en nanosystemen. MIMETAS ontwikkelt organen-op-een-chip met minuscule kanalen die als bloedvaten dienen en waarmee geneesmiddelenonderzoek naar een hoger plan kan worden getild.

Leids onderzoeker en ondernemer Paul Vulto neemt de prijs in ontvangst

De concurrentie was groot, bedrijven uit de VS , Zweden , Noorwegen en Nederland stonden met hun pitches in de finale.

Young Technology publieksprijs

Steven Walsh, hoogleraar ondernemerschap in New Mexico en zelf ook ondernemer, vertelde ‘MIMETAS heeft visie in array-gebaseerde screening op organotypic 3D celculturen. Dit is een unieke aanpak die zeker verschil gaat maken’.

Yanusz Bryzek, ondernemer in Silicon Valley is het daarmee eens: ‘[ .. ] de medische industrie kan zich een ongedwongen groei van medische zorgkosten niet veroorloven. De ontwikkeling van MIMETAS belooft een grote kostenvermindering bij onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen en daarmee een belangrijke doorbraak in de kostenreductie van ondersteunende medische zorg.’

Runner-up juryprijs

MIMETAS won de runner-up juryprijs en eindigde net achter het in Houston gevestigde ‘C – voltaics’ dat niet zelfklevende antibacteriële coatings voor een groot aantal industrieën op de markt brengt en eindigde net voor Ouchless Glucose , spin-off bedrijf van Sandia National Laboratories. Zij ontwikkelen een niet-invasief real-time glucose monitoring systeem.

Over MIMETAS

Een prototype van de Mimetas drie-dimensionale kweekplaat voor 35 experimenten. Platen met de dezelfde grootte voor duizenden experimenten zijn in ontwikkeling

MIMETAS ontwikkelt Organ-on-a-chip technologie waarmee nieuwe geneesmiddelen getest kunnen worden op miniatuur-orgaanmodellen. Deze modellen hebben een betere voorspelbaarheid in vergelijking met proefdieren en conventionele celcultuur modellen. MIMETAS is een uniek prototyping- en productieplatform en heeft wereldwijd een leidende positie in deze Organ-on-a-chip technologie. Momenteel worden de orgaanmodellen gevalideerd en uiteindelijk zal het MIMETAS-platform gebruikt worden om patiënten om een optimale, geïndividualiseerde therapie te bieden. 
MIMETAS is gevestigd in Leiden, Paul Vulto, Thomas Hankemeier en Jos Joore hebben het bedrijf opgericht in 2011.

Links

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.