Universiteit Leiden

nl en

Tom Bouwman

Onderzoeker/docent

Naam
Mr.dr. T. Bouwman
Telefoon
+31 71 527 4810
E-mail
t.bouwman@law.leidenuniv.nl

Tom Bouwman is sinds 1 januari 2023 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht als postdoc.

Meer informatie over Tom Bouwman

In 2015 behaalde Bouwman zowel de bachelor Wijsbegeerte als cum laude de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Aan diezelfde universiteit rondde hij in 2017 cum laude de Legal Research Master af. Voor zijn masterscriptie getiteld 'Van psychologisch inzicht naar verbintenisrechtelijke norm. Een onderzoek naar de voorwaarden voor het gebruik van psychologische inzichten bij verbintenisrechtelijke normstelling' ontving hij in 2019 de G.J. Wiarda L.R.M. Prijs.

In november 2017 begon hij als junior docent bij het Molengraaff Insituut voor Privaatrecht van de Universiteit Utrecht, waarna hij vanaf september 2018 tot december 2022 als promovendus verbonden is geweest aan het Utrecht Centre for Accountability and Liability Law van diezelfde universiteit. Zijn promotieonderzoek ging over de vraag of nudges – gedragsinterventies die keuzevrijheid behouden en gebaseerd zijn op gedragswetenschappelijke inzichten – kunnen bijdragen aan de bescherming van zwakkere partijen in het Nederlandse contractenrecht.

Sinds 1 januari 2023 is Bouwman als postdoc verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht van de Universiteit Leiden binnen het door prof. Vanessa Mak geleidde NWO Vici-project ‘These Shoes Don't Fit! - How can consumer interests be protected when consumer identities are increasingly diffuse?’ Verder verzorgt hij zowel in de bachelor als in de master onderwijs op het terrein van het verbintenissenrecht.

Onderzoeker/docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Civiel recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C2.14

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.