Universiteit Leiden

nl en

Tim van Brederode

Docent/Onderzoeker

Naam
Drs. T.A.R. van Brederode
Telefoon
+31 71 527 7840
E-mail
t.a.r.van.brederode@law.leidenuniv.nl

Tim van Brederode is promovendus verbonden aan de afdeling Belastingrecht. In zijn onderzoek ligt de focus op het EU-richtlijnvoorstel over de minimumbelasting.

Meer informatie over Tim van Brederode

Tim heeft in 2018 de masteropleiding Fiscale Economie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. In hetzelfde jaar is hij op het Ministerie van Financiën gestart als beleidsmedewerker bij het Directoraat-Generaal Belastingdienst. Tijdens zijn werkzaamheden voor het Ministerie van Financiën heeft Tim verschillende opleidingen gevolgd, over Transfer Pricing aan de Faculteit voor Business en Economie van de Universiteit van Lausanne (Zwitserland) en de Academie voor Wetgeving in Den Haag. Na 4 jaar bij de Rijksoverheid heeft hij volledig zijn werk als ambtenaar ingeruild voor een voltijds aanstelling aan de Universiteit om academisch onderzoek te doen.

Het voorgestelde onderzoek focust op de EU-richtlijnvoorstel met betrekking tot de minimumbelasting. Dit voorstel is gebaseerd op internationale inspanningen van 137 landen onder leiding van de OESO. Het onderzoek van Tim valt onder het  Tax Transparency Project. 

 

Docent/Onderzoeker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Belastingrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Instituut voor Publieke Economie Fellow
  • NLFiscaal Databank Minimumbelasting
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.