Universiteit Leiden

nl en

Tamara Platteel

Lerarenopleider

Naam
Dr. T.L. Platteel
Telefoon
+31 71 527 6498
E-mail
tplatteel@iclon.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-8102-2943

Tamara Platteel verzorgt bij de lerarenopleiding pedagogisch-didactisch handelen en begeleiding (vakdidactisch) onderzoek. Zij is coördinator samen opleiden en professionaliseren.

Meer informatie over Tamara Platteel

Vanaf haar eerste baan bij Stichting Krant in de Klas (september 2000) is Tamara bezig met het leren en professionaliseren van mensen. Tijdens haar promotietraject bij de Universiteit Leiden maakte zij kennis met actie-onderzoek en curriculuminnovatie in het onderwijs. De verandering in houding bij de deelnemers en de inspirerende verbeteringen die ze daardoor zag, maakte haar enthousiast voor docentprofessionalisering en actieonderzoek in het bijzonder.

In de jaren daarna deed ze ervaring op met professionaliseringstrajecten en coaching in verschillende sectoren zoals zorg, onderwijs en de financiële dienstverlening. Als adviseur, docent en coördinator samen opleiden en professionaliseren (nascholing) kan zij haar kennis van onderzoek, professionaliseren en leren, breed inzetten.

Onderzoek

Hoe kan je het leren van docenten ondersteunen? Dat was de vraag in haar proefschrift. Door samen met docenten anderhalf jaar onderwijs te ontwerpen en actieonderzoek te doen kreeg Tamara inzicht in de processen die een rol spelen bij het leren en professionaliseren van mensen. Het aangaan van een eerlijk en kritische dialoog met docenten onderling en met leerlingen bleek van groot belang voor het leren van docenten. Het ontwikkelen van een onderzoekende, kritische houding is daarbij van groot belang voor het ontwikkelen van een professionele houding en voor een professionele en lerende organisatie.

Onderwijsactiviteiten

Tamara Platteel verzorgt bij de lerarenopleiding pedagogisch didactisch handelen en begeleiding (vakdidactisch) onderzoek. Zij is cöoordinator samen opleiden en professionaliseren.

Lerarenopleider

  • ICLON
  • Opleiden

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden
Kamernummer B4.29

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.