Universiteit Leiden

nl en

Roosmarijn van Es

Universitair docent

Naam
Dr. R.M.S. van Es
Telefoon
+31 71 527 8076
E-mail
r.m.s.van.es@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-6561-2900

Roosmarijn van Es werkt als universitair docent bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie.

Meer informatie over Roosmarijn van Es

Roosmarijn van Es werkt als universitair docent bij de afdeling criminologie. Ze heeft de bachelor criminologie en de master Forensische Criminologie (cum laude) afgerond aan de Universiteit Leiden. Sinds januari 2017 is Roosmarijn werkzaam bij het Instituut voor Strafrecht en Criminologie. Hier heeft ze eerst een jaar als docent criminologie gewerkt. Tussen februari 2018 en april 2023 werkte ze aan een promotieonderzoek over de rol van gedragskundige rapportages (Pro Justitia-rapportages) bij rechterlijke beslissingen over bewijs en straf. In dit onderzoek combineerde ze verschillende empirische methoden (kwantitatieve experimentele vignetstudies en focusgroepen). Op 9 november 2023 verdedigt zij haar proefschrift.

Onderzoek

Roosmarijn haar onderzoeksinteresse ligt op het snijvlak van de forensische psychiatrie en het strafrecht. Daarnaast is zij ook breder geïnteresseerd in factoren die (onbedoeld) van invloed zijn op rechterlijke beslissingen over bewijs en straf vanuit een meer rechtspsychologisch perspectief.

Onderwijs

Roosmarijn is als docent betrokken geweest bij verschillende vakken in de bachelor en masteropleidingen van criminologie. Momenteel is zij als vakcoördinator en docent betrokken bij het vak Daders (BA1) en geeft ze onderwijs in het vak Methoden en Technieken van Criminologisch Onderzoek II (BA2). Tevens begeleidt ze studenten bij hun bachelor- en masterscriptie. Zij is momenteel coördinator van de master Forensische Criminologie en het stage-scriptietraject.

 

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 3.33

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.