Universiteit Leiden

nl en

Rens Pieterse

Universitair docent

Naam
Mr. L.J.A. Pieterse
Telefoon
+31 71 527 7827
E-mail
l.j.a.pieterse@law.leidenuniv.nl

Rens Pieterse is als fiscaalrechtelijk docent verbonden aan de Afdeling Belastingrecht.

L.J.A. (Rens) Pieterse studeerde, in de jaren negentig van de vorige eeuw, onder meer Nederlands recht en fiscaal recht (beide cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte meer dan vijf jaar in de fiscale praktijk van Deloitte en nadien (2003-2010) bij het Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad der Nederlanden.

Thans is Pieterse verbonden aan de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij wetenschappelijk adviseur, redacteur van de serie Fiscaal Actueel en van een fiscale encyclopedie, vaste medewerker van ver­schil­len­de fiscale vakbladen, examinator bij Nyenrode Business Universiteit en lid van het bestuur van een stichting die de prof. dr. D. Brüll-prijs in het leven heeft geroepen. In zijn vrije tijd bespreekt hij geregeld proefschriften en andere boeken, doet hij onderzoek naar ver­schil­len­de fiscale ver­schijn­selen, waaronder die op het terrein van het belasting­pro­ces­recht. Voor studenten schreef hij  Fiscale methodologie. Over de kunst van het schrijven van papers en scripties (Den Haag: Boom fiscale uitgevers 2013)

 

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Belastingrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer flex

Contact

Publicaties

  • Nyenrode Business Universiteit examinator, d.w.z. (her)beoordeling tentamens en beoordeling van (vooral de opzet van) werkstukken
  • Vrije Universiteit docent bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht
  • SDU Uitgevers Redactiewerk fiscale encyclopedie
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.