Universiteit Leiden

nl en

Piet Jan Slot

Hoogleraar emeritus Economisch Bestuursrecht

Naam
Prof.mr. P.J. Slot
Telefoon
+31 71 527 8837
E-mail
p.j.slot@law.leidenuniv.nl

Prof. P.J. (Piet Jan) Slot heeft meer dan dan 25 jaar onderwijs gegeven over Europees en economisch recht aan de Universiteit Leiden. Hij is nu lid van de adviesraad van de tijdschriften Common Market Law Review en Markt en Mededinging. Daarnaast geeft hij regelmatig adviezen op het gebied van het Europees recht aan ministeries, advocatenkantoren en internationale organisaties.

Meer informatie over Piet Jan Slot

Curriculum vitae

Prof. P.J. (Piet Jan) Slot heeft meer dan 25 jaar onderwijs gegeven over Europees en economisch recht aan de Universiteit Leiden. Hij is nu lid van de adviesraad van de tijdschriften Common Market Law Review en Markt en Mededinging. Daarnaast geeft hij regelmatig adviezen op het gebied van het Europees recht aan ministeries, advocatenkantoren en internationale organisaties. Professor Slot studeerde rechten en economie aan de Vrije Universiteit (1968), waarna hij Comparative Law studeerde aan de Universiteit van Toulouse (1969) en de Universiteit van Michigan (1970). Tussen 1971 en 1976 was hij verbonden als wetenschappelijk medewerker op de afdeling Economie verbonden aan de Universiteit Utrecht. In 1975 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht. Zijn proefschrift is getiteld “The Elimination of Technical and Administrative Obstacles to Trade in the EEC. With A Comparison with the USA”.

Van 1976 tot 1981 was hij werkzaam als plaatsvervangend hoofd van de afdeling juridische zaken op het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Directoraat Generaal Scheepvaart en Maritieme Zaken. Professor Slot is als juridisch adviseur betrokken geweest bij diverse internationale projecten, waaronder een project van de Wereldbank ter modernisering van het zeevervoersrecht in Indonesië (1982-1986) en soortgelijke projecten in China, Vietnam, Pakistan, de Nederlandse Antillen en Ethiopië. Daarnaast heeft hij leiding gegeven aan diverse projecten op het gebied van het mededingingsrecht en in de energiesector, waaronder een grootschalig project in de PHARE landen. Professor Slot bekleedde het Jean-Monnet gasthoogleraarschap aan de Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität (1991 en 1996), en was gasthoogleraar aan de Paris II, Panthéon-Assas (1994-1995) en Stanford University (2000-2001). 

 Zie voor meer informatie het volledige CV.

Hoogleraar emeritus Economisch Bestuursrecht

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Europees Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B229

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Rechtbank Den Haag Rechter plaatsvervanger
  • SER SER Commissie ISEA
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.