Universiteit Leiden

nl en

Petra van den Bekerom

Universitair docent

Naam
Dr. P.E.A. van den Bekerom
Telefoon
+31 70 800 9500
E-mail
p.e.a.van.den.bekerom@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-0299-5657

Dr. Petra van den Bekerom is universitair docent Publiek Management aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden, Faculteit Governance and Global Affairs. Centraal in haar onderzoek staan de rol van publieke dienstverlening bij het bevorderen van gelijkheid en het waarborgen van de toegang voor iedereen tot de publieke diensten. De samenleving wordt steeds complexer en diverser, en de manier waarop publieke diensten worden geleverd verandert snel. Daarom moeten publieke diensten inclusief en representatief zijn voor de verschillende gemeenschappen die zij bedienen. Haar onderzoek richt zich op het verbeteren van de publieke dienstverlening door middel van representatieve bureaucratie, prestatiemanagement en netwerkmanagement, vaak met een speciale focus op het onderwijs. Deze toewijding aan gelijkheid is ook terug te zien in haar onderwijs. Ze heeft een passie voor het uiteenrafelen van complexe onderzoeksconcepten en -methoden in duidelijke, begrijpelijke taal voor studenten. Met meer dan tien jaar ervaring heeft zij een breed scala aan cursussen op verschillende niveaus gecreëerd, gecoördineerd en gegeven, waarbij zij gebruik maakt van diverse onderwijsmethoden om studenten van diverse achtergronden te betrekken en te inspireren.

Meer informatie over Petra van den Bekerom

Dr. Petra van den Bekerom is universitair docent Publiek Management aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden, Faculteit Governance and Global Affairs. Centraal in haar onderzoek staan de rol van publieke dienstverlening bij het bevorderen van gelijkheid en het waarborgen van de toegang voor iedereen tot de publieke diensten. De samenleving wordt steeds complexer en diverser, en de manier waarop publieke diensten worden geleverd verandert snel. Daarom moeten publieke diensten inclusief en representatief zijn voor de verschillende gemeenschappen die zij bedienen. Haar onderzoek richt zich op het verbeteren van de publieke dienstverlening door middel van representatieve bureaucratie, prestatiemanagement en netwerkmanagement, vaak met een speciale focus op het onderwijs.

Deze toewijding aan gelijkheid is ook terug te zien in haar onderwijs. Ze heeft een passie voor het uiteenrafelen van complexe onderzoeksconcepten en -methoden in duidelijke, begrijpelijke taal voor studenten. Met meer dan tien jaar ervaring heeft zij een breed scala aan cursussen op verschillende niveaus gecreëerd, gecoördineerd en gegeven, waarbij zij gebruik maakt van diverse onderwijsmethoden om studenten van diverse achtergronden te betrekken en te inspireren.

Voordat ze in 2011 bij de Universiteit Leiden kwam werken, was Petra werkzaam als junior onderzoeker en docent bij het departement Sociologie van de Universiteit Utrecht (2009-2011). Van 2011 tot 2016 was ze PhD- kandidaat en docent bij het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. In november 2016 verdedigde ze haar proefschrift getiteld “Networking and performance in public organizations: A study of primary schools in the Netherlands”. Tijdens haar promotieonderzoek was ze gastonderzoeker bij de afdeling Political Science van Texas A&M University (bij prof. Kenneth Meier).

Sinds 2016 is ze werkzaam als universitair docent Publiek Management aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. Haar werk is gepubliceerd in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften zoals The Journal of Public Administration Research and Theory en Public Administration. Ze is medevoorzitter van het nieuwe NIG-colloquium 'Diversity, Representation, and Inclusion'. Ze doceert vakken op het gebied van sociaalwetenschappelijk onderzoek en publiek management. 

Universitair docent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.101

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.