Universiteit Leiden

nl en

Niki Antypa

Universitair docent

Naam
Dr. N. Antypa
Telefoon
+31 71 527 6677
E-mail
nantypa@fsw.leidenuniv.nl

Dr. Niki Antypa is geboren in Chios, Griekenland. Tussen 2000-2004 studeerde zij psychologie aan het American College of Greece, waar zij Bachelor of Arts in Psychology met High Distinction ontving. Daarna behaalde zij haar MSc in Psychology (cum laude) aan de Universiteit Leiden in 2006. Aan dezelfde universiteit werkte zij van 2007 als promovendus op de afdeling Klinische Psychologie, waar zij in juni 2011 promoveerde. Haar proefschrift concentreerde zich op cognitieve kwetsbaarheid voor depressie waarbij zij de invloed van genetische, omgevings- en voedingsfactoren heeft bestudeerd.

Met een Rubicon-beurs toegekend door het N.W.O. (Nederlandse Wetenschappelijke Organisatie) verrichtte Niki Antypa postdoctoraal onderzoek aan de Universiteit van Bologna (Psychiatrie) in Italië. Sinds mei 2014 werkt zij als universitair docent op de afdeling Klinische Psychologie.

Onderzoek

Haar onderzoek richt zich op het gebied van chronobiologie van depressie en suïcide. Zij is vooral geïnteresseerd in de rol van de circadiane klok (het chronotype van een persoon) in interactie met andere psychologische en omgevingsinvloeden, die bepalend zijn voor de kwetsbaarheid van mensen voor depressie en zelfmoord (chronobiology of depression). Momenteel coördineert zij een pilootinterventieprogramma om de slaap- en stemmingsproblemen in een studentenpopulatie te verbeteren: the SMILE study.

Onderwijs

Thesisbegeleiding (bachelor en master); klinisch stagebegeleiding; Internal Practice Internship-instructeur en supervisor.

Universitair docent “Biological Underpinnings of Psychopathology”, “Frontiers of Science” (gastdocent LUMC).

Lidmaatschappen

Lid van de Opleidingscommissie van de Nederlandse Vereniging voor Slaap-Waak Onderzoek https://www.nswo.nl/.

Universitair docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Klinische Psychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 2B49

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie