Universiteit Leiden

nl en

Nele Mentens

Hoogleraar Informatica

Naam
Prof.dr.ir. N. Mentens
Telefoon
+31 71 527 4799
E-mail
n.mentens@liacs.leidenuniv.nl

Nele Mentens is Professor in Toegepaste Cryptografie en Databeveiliging in het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS). Ze behaalde haar master en PhD in de Ingenieurswetenschappen, Elektrotechniek, aan KU Leuven, België, in 2003 en 2007, respectievelijk. Ze is universitair hoofddocent aan KU Leuven sinds 2014 en hoogleraar aan Universiteit Leiden sinds 2020.

Meer informatie over Nele Mentens

Nele Mentens behaalde haar master in de Ingenieurswetenschappen, Elektrotechniek (micro-elektronica), aan KU Leuven, België, in 2003. Daarna vervoegde ze de onderzoeksgroep COSIC als doctoraatsstudent met Bart Preneel en Ingrid Verbauwhede als promotoren. In 2007 behaalde ze haar doctoraat in de Ingenieurswetenschappen met als titel "Veilig en Efficiënt Coprocessorontwerp voor Cryptographische Toepassingen op FPGA's".

Van 2007-2014 gaf Nele les aan KHLim en was ze geaffilieerd aan KU Leuven als post-doctoraal onderzoeker. Sinds 2014 is ze universitair hoofddocent aan KU Leuven in de onderzoeksgroep COSIC. Ze heeft de onderzoeksgroep ES&S opgericht op KU Leuven Campus Diepenbeek, waar ze lesgeeft in digitaal ontwerp en cryptologie in de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen. In 2020 werd Nele aangesteld als hoogleraar bij LIACS aan Universiteit Leiden als hoogleraar in de Toegepaste Cryptografie en Databeveiliging.

Nele was gastonderzoeker aan Ruhr University Bochum in 2013 en EPFL in 2017. Ze was/is de PI in ongeveer 15 afgeronde en lopende onderzoeksprojecten met nationale en internationale financiering. Ze is lid van het programmacomité van vooraanstaande internationale conferenties over security en hardware-ontwerp, zoals NDSS, CHES, DAC, DATE, FPL, ESSCIRC en ESWEEK. Ze was general co-chair van FPL in 2017 en program chair van EWME en PROOFS in 2018. Ze is program chair van FPL en CARDIS in 2020. Nele is (co-)auteur in meer dan 100 publicaties in internationale journals, conferenties en boeken. Ze ontving best paper awards en nominaties in CHES'19, AsianHOST'17 en DATE'16. Nele is expert voor de Europese Commissie en associate editor voor IEEE Transactions on Information Forensics and Security en IEEE Circuits and Systems Magazine.

Meer informatie is te vinden op Nele's persoonlijke webpagina.
 

Hoogleraar Informatica

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Leiden Inst. Advanced Computer Sciences

Werkadres

Snellius
Niels Bohrweg 1
2333 CA Leiden

Contact

  • Opgenomen in intern register
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.