Universiteit Leiden

nl en

Michiel Hogerheijde

Universitair hoofddocent

Naam
Dr. M.R. Hogerheijde
Telefoon
+31 71 527 5590
E-mail
michiel@strw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-5217-537x

Michiel Hogerheijde is Universitair Hoofddocent bij Universiteit Leiden. Zijn onderzoek focust op de oorsprong van planetenstelsels, zoals ons eigen zonnestelsel en de systemen die nu vaak worden gevonden rondom andere sterren.

Meer informatie over Michiel Hogerheijde

Michiel Hogerheijde heeft een Master of Science degree van Universiteit Leiden en behaalde daar ook zijn PhD. Hij was een Fellow bij zowel de Universiteit van Californië-Berkerly als de Universiteit van Arizona voordat hij Universitair Docent werd bij de Sterrewacht Leiden.

In zijn onderzoek focust Hogerheijde zich vooral op de oorsprong van planetenstelsels, zoals ons zonnestelsel. Door te kijken naar de (sub) milimeter en infrarood gebieden van het elektrisch-magnetisch spectrum kan de evolutie van stervorming direct bekeken worden. Dit wordt gedaan met instrumenten zoals de James Clerk Maxwell Telescoop en de Spitzer Telescoop.

In 2014 ontving Hogerheijde de VIDI grant om het vijfjarig programma ' Zooming in on Planet-forming Disks with Emerging Submillimeter Facilities' op te zetten. Sommige van deze nieuwe faciliteiten bieden ongekende gevoeligheid en hoekresolutie. Hogerheijde is betrokken bij de voorbereiding voor een aantal van deze instrumenten, zoals de verbeterde-SMA (de koppeling van de SMA met de JCMT en de CSO), de CHAMP + ontvanger array op APEX, en de Atacama Large Millimeter Array (ALMA).

STRW page

Persoonlijke homepage

Universitair hoofddocent

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Sterrewacht
  • Sterrewacht

Werkadres

Gorlaeus Gebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden
Kamernummer BW4.26

Contact

Publicaties

  • Universiteit van Amsterdam, FNWI, Anton Pannekoek Institute for Astronomy Bijzonder Hoogleraar Instrumentele Sterrenkunde
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.