Universiteit Leiden

nl en

Maaike Wensveen

Promovendus

Naam
M. Wensveen MSc
Telefoon
+31 71 527 8541
E-mail
m.wensveen@law.leidenuniv.nl

Maaike Wensveen is werkzaam als promovenda bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie. Zij studeerde Criminologie aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Maaike Wensveen

Algemeen

In 2011 heeft zij haar master Forensische Criminologie afgerond. Tijdens de master heeft zij stage gelopen binnen het TransAm onderzoek bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Haar afstudeerscriptie over de relatie tussen werk en delinquentie schreef zij eveneens bij dit instituut.

Onderzoek

Titel onderzoek: Het effect van gevangenisstraf op de woonsituatie.

Na haar studie is zij nu werkzaam als coördinator voor het PRISON PROJECT, een grootschalig onderzoek naar de bedoelde en onbedoelde gevolgen van gevangenisstraffen. Sinds september 2013 is zij tevens werkzaam als promovenda aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie. Haar promotieonderzoek gaat over de relatie tussen gevangenisstraf en woonsituatie. Dit onderzoek vormt een onderdeel van het onderzoeksprogramma Criminal Justice: Legitimacy, Accountability, and Efectivity.

Onderwijs

Maaike is docente bij het B1-vak Inleiding Sociologie. Daarnaast begeleidt zij studenten bij het schrijven van de bachelorscriptie en masterscriptie. 

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C111

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.