Universiteit Leiden

nl en

Lina van Drunen

Promovendus

Naam
L. van Drunen MSc
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
l.van.drunen@fsw.leidenuniv.nl

Lina van Drunen is promovendus bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Lina van Drunen

Lina van Drunen is promovendus bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Ze promoveert op het project ‘De relatie tussen sociale omgevingen, die onderling kunnen verschillen, en de structurele groei van het brein’ bij het Brain and Development Research Center (L-CID) onder supervisie van Eveline Crone en Lara Wierenga. Het eerste doel van dit project is een relatie vinden tussen de variatie in sociale omgevingen en de ontwikkeling van het brein bij kinderen tussen de 7-13 jaar oud. Daarnaast wil ze observeren hoe de interactie tussen sociale omgeving en de ontwikkeling van het brein gedragscontrole en sociale competentie kan voorspellen.

Tijdens haar bachelor Psychobiologie onderzocht zij sociale exclusie door middel van EEG op de La Sapienza universiteit in Rome. Deze onderzoeksstage heeft haar laten inzien dat ze een warm hart voor onderzoek heeft. Hierna volgde zij de onderzoeksmaster ‘Cognitieve Neurobiologie en Klinische Neurofysiologie’ in Amsterdam waarin ze ingewikkelde onderzoeksproblemen heeft leren uitpuzzelen.

Lina’s laatste onderzoekstage van haar master bij het Brain and development research center was een mooie voorbereiding op haar PhD project. Ze onderzocht zelfbeeld in relatie tot sociale competentie in de fMRI scanner en vooral hoe genen en sociale omgevingen invloed hebben gehad op de gedragsmaten en hersengebieden die betrokken zijn bij zelfbeeld. De combinatie van tweelingonderzoek en het analyseren van MRI data kwam perfect overeen met haar interesse in onderzoek.

Promovendus

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Ontwikkelings- & Onderwijspsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 3B11

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie