Universiteit Leiden

nl en

Kristian Rietveld

Universitair docent

Naam
Dr. K.F.D. Rietveld
Telefoon
+31 71 527 7038
E-mail
k.f.d.rietveld@liacs.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-0455-3430

Mijn onderzoeksgebied is het veld van de computersystemen. Meer specifiek liggen mijn onderzoeksinteresses in high performance computing (HPC), het analyseren en verbeteren van performance, parallel en gedistribueerd rekenen, en technieken voor optimaliserende compilers. Eenvoudig gezegd ben ik gefascineerd door allerlei technieken die de snelheid verbeteren waarmee computers berekeningen kunnen uitvoeren.

Meer informatie over Kristian Rietveld

Ik werk aan fundamentele problemen, zoals generieke technieken voor het herstructureren van programma's zodat de performance automatisch wordt verbeterd, maar ook praktische problemen zoals het optimaliseren van de performance van wetenschappelijke dataverwerkingstoepassingen zodat wetenschappers benodigde resultaten in kortere tijd ter beschikking krijgen.

Ik doceer de cursussen Computerarchitectuur en Operating Systemen in de bacheloropleiding Informatica en Cloud Computing in de masteropleiding Computer Science. Tevens begeleid ik bachelor- en masterprojecten over diverse onderwerpen op het gebied van computersystemen zoals bijvoorbeeld performance optimalisatie, parallel en gedistribueerd rekenen en GPU computing.

Universitair docent

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Leiden Inst of Advanced Computer Science

Werkadres

Gorlaeus Gebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden
Kamernummer BW3.03

Contact

Publicaties

  • Lanedo GmbH Consulting Open Source Software Developer
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.