Universiteit Leiden

nl en

Jian Wang

Universitair docent

Naam
Dr. J. Wang
Telefoon
+31 71 527 1067
E-mail
j.wang@sbb.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-0520-737X

Jian Wang is Assistant Professor Technologische Innovatie, Ondernemerschap en Strategisch Management bij Science Based Business (SBB).  

Meer informatie over Jian Wang

Jian Wang is Assistant Professor Technologische Innovatie, Ondernemerschap en Strategisch Management bij SBB.  Voor zijn aanstelling bij de Universiteit Leiden was hij fellow aan het Labor and Worklife Program, Harvard Law School (VS) en postdoctoraal fellow aan de vakgroep Management Economie, Strategie en Innovatie, KU Leuven (België).  

Hij bestudeert wetenschap en innovatie en in het bijzonder het raakvlak tussen beide, waarbij hij verschillende disciplinaire invalshoeken integreert, zoals economie, sociologie, management en overheidsbeleid.  Zijn recente onderzoek richt zich op vernieuwing in wetenschap en innovatie, factoren die nieuw onderzoek stimuleren, zoals financieringsregelingen en team- en netwerkstructuren, en de vertaling van wetenschap naar innovatie.  Zijn onderzoek is gebaseerd op big data analytics en geavanceerde statistische en data mining methoden.  Hij heeft een Ph.D. in Public Policy en een M.S. in Statistics, beide van het Georgia Institute of Technology (VS), en een M.A. in Toegepaste Economie en een B.A. in Journalistiek, beide van de Tsinghua Universiteit (China).  Hij is momenteel lid van de redactieraad van Research Evaluation. Bij SBB doceert hij de cursus Business Research Methods en houdt hij toezicht op de SBB-stages.

Universitair docent

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Leiden Inst. Advanced Computer Sciences

Werkadres

Snellius
Niels Bohrweg 1
2333 CA Leiden
Kamernummer 102

Contact

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • CWTS

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden

Contact

  • KU Leuven, Department of Management, Strategy and Innovation Visiting Assistant Professor
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.