Universiteit Leiden

nl en

Jennifer Doekhie

Universitair docent

Naam
Dr. J.V.O.R. Doekhie
Telefoon
+31 71 527 5301
E-mail
j.v.o.r.doekhie@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-4790-1079

Jennifer Doekhie studeerde Criminologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en studeerde in 2008 af.

Meer informatie over Jennifer Doekhie

Voor haar scriptie ging zij een jaar naar Zuid-Afrika om een etnografisch onderzoek te doen naar het drugsgebruik in Johannesburg. Zij interviewde onder meer jongeren en dealers in Johannesburg.

Onderzoek

Titel onderzoek: Dimensies van Desistance (stoppen met criminaliteit). Een kwalitatieve longitudinale studie naar het proces van stoppen met criminaliteit onder langer gestrafte gedetineerden in Nederland.

Na haar studie was zij een aantal jaren werkzaam als onderzoeker bij het Bonger Instituut voor Criminologie van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hier deed zij onder andere onderzoek naar gedetineerden, taakgestrafte jongeren, portiers en de drugs-en uitgaanscultuur in Nederland. Na opdrachten voor de Politieacademie en Politie & Wetenschap is zij op dit moment aangesteld als promovenda bij het PRISON PROJECT aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie. Voor haar proefschrift doet zij kwalitatief onderzoek onder langer gestrafte gedetineerden in Nederland en het proces van stoppen met criminaliteit (‘desistance’).

Onderwijs

Jennifer doceert in de bachelor- en masterfase van de opleiding Criminologie. In 2018-2019 is zij coördinator van het B1-vak Inleiding Sociologie en verder is ze als docent betrokken bij het vak Uitzonderlijk Geweld. Daarnaast coördineert ze het vak Comparative Criminal Justice Research Methods in de Criminal Justice master. Tevens begeleidt zij studenten bij het schrijven van de bachelorscriptie en masterscriptie.   

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B3.12

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.