Universiteit Leiden

nl en

Jelle But

Promovendus

Naam
Mr. J.J. But
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
j.j.but@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-8476-7027

Jelle is sinds 1 januari 2022 werkzaam als promovendus bij de afdeling Staats- en bestuursrecht. Zijn onderzoek betreft de internalisering van de Grondwet, waarbij onder meer de effectiviteit van grondwettelijke bepalingen in de politieke en maatschappelijke praktijk centraal staat. Het onderzoek vindt plaats onder begeleiding van Wim Voermans en Gert Jan Geertjes. Het onderzoek wordt gefinancierd door het Gieskes-Strijbisfonds. Verder verzorgt Jelle dit jaar werkgroepen voor Beginselen van de Democratische Rechtstaat (BA1), en Constitutionele Vraagstukken (MA). Voorheen verzorgde hij onder meer onderwijs voor de vakken Inleiding Recht (BA1), Inleiding Bestuursrecht (BA1) en Staatsrecht (BA2).

Meer informatie over Jelle But

Jelle studeerde rechtsgeleerdheid, en rondde de master Staats- en bestuursrecht en Encyclopedie en filosofie van de rechtswetenschap (cum laude) af aan de Universiteit Leiden. Tijdens zij studie werkte hij zowel als student-assistent voor de afdeling Staats- en bestuursrecht en als piekdocent voor het vak 'Inleiding Recht' aan de afdeling Encyclopedie van de rechtswetenschap. Verder is Jelle als juridisch medewerker werkzaam geweest bij TeekensKarstens AdvocatenNotarissen op de afdeling Omgevingsrecht en Vastgoed. Sinds september 2019 is Jelle verbonden aan de afdeling Staats- en bestuursrecht als Onderwijs en onderzoeksmedewerker, waar hij vanaf januari 2022 werkzaam is als promovendus.

Jelles promotieonderzoek betreft de internalisering van de Grondwet, waarbij onder meer de effectiviteit van grondwettelijke bepalingen in de politieke en maatschappelijke praktijk centraal staat. Het onderzoek vindt plaats onder begeleiding van Wim Voermans en Gert Jan Geertjes. Het onderzoek wordt gefinancierd door het Gieskes-Strijbisfonds.

Titel onderzoek: Internalization of the Constitution

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Staats- en Bestuursrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C1.08

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.