Universiteit Leiden

nl en

Hoko Horii

Universitair docent

Naam
Dr. H. Horii
Telefoon
+31 71 527 7260
E-mail
h.horii@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-9638-4103

Dr. Hoko Horii werkt als docent bij het Van Vollenhoven Instituut.

Meer informatie over Hoko Horii

Hoko Horii werkt als docent bij het Van Vollenhoven Instituut, waar zij diverse vakken doceert, waaronder Recht en Samenleving in Japan en Recht en Bestuur in Azië. Daarnaast is zij postdoctoraal onderzoeker bij Kobe University, waar haar onderzoek gefinancierd wordt door de Japan Society of the Promotion of Science (JSPS). Zij onderzoekt het concept van handelingsvermogen het in recht, door de achtergrond en praktijk van seksuele meerderjarigheid (‘age of consent’) wetten in drie landen te bestuderen: Japan, Indonesië en Nederland.

Voorheen heeft zij haar LL.M. behaald bij Nagoya University (2015) en haar Ph.D. bij het Koninkelijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) en het Van Vollenhoven Instituut (2020). In haar proefschrift heeft zij de praktijk van kinderhuwelijken in Indonesië onderzocht en de redenen en aannames voor het verschil tussen internationale mensenrechten en de lokale realiteit. Tijdens dit project heeft zij financiering ontvangen van de Toyota Foundation, Asian Modernities and Traditions (Universiteit Leiden) en de Canadese Ambassade in Jakarta, om workshops over het onderwerp te organiseren.

Naast haar onderzoek heeft zij aan diverse ontwikkelingsprojecten gewerkt in Jakarta (Indonesië), Cebu (de Filipijnen), en Yangon (Myanmar). Zij investeert ook in de verspreiding van academische kennis door discussies buiten de academische wereld te initiëren, in samenwerking met journalisten, ngo’s, en niet-academisch publiek.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • Van Vollenhoven Instituut

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer A1.59

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.