Universiteit Leiden

nl en

Hendrik Stolz

Universitair docent

Naam
Dr.mr. H. Stolz
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
h.stolz@law.leidenuniv.nl

Hendrik Stolz is sinds januari 2023 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht als Universitair Docent Notarieel recht.

Meer informatie over Hendrik Stolz

In 1993 is Hendrik Stolz afgestudeerd aan de FMA (een opleiding ten behoeve van uitgeverijen) te Amsterdam. In de periode 1995-1999 heeft hij de studies notarieel recht en Nederlands civiel recht afgerond.

Na afronding van zijn studie Notarieel recht was hij tot 2010 werkzaam als kandidaat-notaris in de onroerend goedpraktijk alsmede de familie-, verenigings- en stichtingenpraktijk bij advocaten-notariskantoor Houthoff in Den Haag en Rotterdam. Sinds een aantal jaren is hij bij Houthoff werkzaam als senior adviseur.

Naast zijn werk in de praktijk heeft Hendrik sinds 2005 verschillende (deeltijd) docentschappen vervuld bij de Stichting Opleiding Medewerkers in het notariaat, de Amsterdam School of Real Estate, de FBN en de Universiteit van Amsterdam. Aan de Universiteit Leiden was hij eerder docent voor de vakken Moot Court en Onroerendgoedrecht. Sinds 2023 is hij wederom Universiteit Docent Onroerendgoedrecht.

In 2015 promoveerde hij op het proefschrift De voorwaarde in het vermogensrecht, een onderzoek naar de vermogensrechtelijke figuur van de ontbindende en opschortende voorwaarde in het Nederlandse, Duitse en Zwitserse recht.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Notarieel Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

Publicaties

  • FBN Docent onroerend goedrecht
  • Houthoff Adviseur
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.