Universiteit Leiden

nl en

Francien Dechesne

Universitair hoofddocent

Naam
Dr. F. Dechesne
Telefoon
+31 71 527 7608
E-mail
f.dechesne@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-3511-9103

Francien Dechesne is als Universitair Docent verbonden aan het Centrum voor Recht en Digitale Technologie (eLaw). Ze is academisch coördinator van het Advanced Master-programma in Law & Digital Technologies, en verricht onderzoek in het SCALES project (NWO programma Maatschappelijk Verantwoord Innoveren).

Meer informatie over Francien Dechesne

Biografie

Francien Dechesne is als Universitair Docent verbonden aan het Centrum voor Recht en Digitale Technologie (eLaw) van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden.

Ze is academisch coördinator van het Advanced Master-programma in Law & Digital Technologies.

Haar onderzoeksinteresse is het wederzijds vertalen tussen ethisch/maatschappelijke vraagstukken rondom Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) enerzijds en de techniek anderzijds. Haar huidige onderzoek richt zich op rechtvaardigheid en zogenoemde algoritmische beslissingen. Ze verricht ook onderzoek in het SCALES-project binnen het NWO programma Maatschappelijk Verantwoord Innoveren. Dit onderzoeksproject richt zich op de vraag hoe een balans te vinden tussen publieke, commerciële en individuele belangen bij datagedreven innovaties. In het bijzonder wordt daarbij gekeken naar mogelijke negatieve maatschappelijke impact van beslissingen op basis van data-analyse en hoe daarvoor verantwoordingsmechanismen in te richten.

Francien Dechesne is gepromoveerd in de mathematische logica (Universiteit van Tilburg en TU Eindhoven, 2005), waarna ze onderzoek deed op het gebied van formele verificatie van beveiligingsprotocollen (TU Eindhoven 2005-2009), en op het gebied van Ethiek en Informatietechnologie (TU Delft, 2009-2014). Voordat ze haar academische loopbaan begon, werkte ze als  IT Management Professional in mainframe omgevingen (Pink Elephant bv, 1997-2000).

 

 

Universitair hoofddocent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • eLaw@Leiden

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B1.12

Contact

  • Rijskuniversiteit Groningen raad van advies opleiding Artifical Intelligence
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.