Universiteit Leiden

nl en

David Sander

Promovendus / PhD fellow

Naam
Mr. D.B. Sander
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
d.b.sander@law.leidenuniv.nl

David Sander is PhD-fellow bij de afdeling Straf- en Strafprocesrecht.

Meer informatie over David Sander

David Sander werkt als PhD-fellow bij de afdeling Straf- en Strafprocesrecht. Onder begeleiding van Jan Crijns en Pinar Ölçer verricht hij promotieonderzoek met als werktitel Bijzondere eerlijkproceskwesties bij verdachte rechtspersonen.

David studeerde van medio 2015 tot medio 2021 Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Hij rondde de bachelor medio 2019 af en de master Straf- en Strafprocesrecht medio 2021 (beide cum laude). Tijdens zijn studie was hij onder meer redactielid van Ars Aequi en bestuurslid van verschillende juridische studieverenigingen. Ook studeerde hij een semester aan de University of Texas at Austin.

David is sinds september 2023 werkzaam in zijn huidige functie. Daarvoor was hij student-assistent, onderwijs- en onderzoeksassistent en docent bij de afdeling Straf- en Strafprocesrecht.

Naast het verrichten van promotieonderzoek bestaan Davids werkzaamheden uit het verzorgen van strafrechtelijk bachelor-, master- en post-academisch onderwijs. Tevens is hij redactiesecretaris bij Boom Strafblad, lid van de Court Watchers, in welke hoedanigheid hij bewerkingen van EHRM-uitspraken schrijft voor het NJB, en auteur bij T&C Strafvordering.

Promovendus / PhD fellow

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Straf- en Strafprocesrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B3.37

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.