Universiteit Leiden

nl en

Daniela Gawehns

Promovendus/ gast

Naam
D. Gawehns
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
d.gawehns@liacs.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-9678-9012

Daniela is promovenda in de EDA groep en is verbonden aan het Data Science Onderzoeksprogramma (DSO). Haar PhD project focust zich op pattern mining in complexe data van observaties, medische dossiers en sensoren. De data wordt verzameld om te helpen bij een verandering in de zorgmanagement van een verzorgingstehuis in Nederland. Het project is onderdeel van een samenwerking tussen Nivel (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) en Stichting Maasduinen, een zorggroep voor tehuizen en verzorging aan huis. Andere partners zijn Actiz en Alzheimer Nederland, het project wordt gesponsord door ZonMW. Daniela is een actief lid van de Open Science Community Leiden en van het LIACS Diversity Committee.

Meer informatie over Daniela Gawehns

Daniela’s huidige onderzoek combineert twee onderzoeksgebieden: informatica en gezondheidswetenschappen. Het doel is om methoden te ontwikkelden om patronen te vinden in complexe data, zoals observaties, sensorische data en medische dossiers. Deze patronen kunnen onderzoekers helpen bij verkennend onderzoek en uiteindelijk om nieuwe onderzoekshypotheses op te stellen.

Daniela heeft een Master in zowel Statistiek als Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit Leiden. Voor haar Master in Psychologie schreef ze een scriptie over de cognitieve fenotypen van kinderen met Neurofibromatose type I aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Ze deed haar klinische stage bij een neuro-pediatrische kliniek in Duitsland (Schönklinik Vogtareuth).

Voor haar Master in Statistiek schreef ze een scriptie bij haar huidige PhD-begeleider Matthijs van Leeuwen, waar ze probeerde subgroepen te vinden in dynamische netwerken door gebruik te maken van informatie theoretische datamining. Ze deed een onderzoeksstage bij het Fraunhofer Instituut in St. Augustin, Duitsland, waar ze zich bezighield met non-lineaire onafhankelijke component analyse.

Daniela is een actief lid van de Open Science Community Leiden en van het LIACS Diversity Committee.

Meer informatie over haar project (in het Engels)

Promovendus/ gast

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Leiden Inst of Advanced Computer Science

Werkadres

Gorlaeus Gebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden
Kamernummer BM2.14

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.