Universiteit Leiden

nl en

Cynthia van Vonno

Universitair docent

Naam
Dr. C.M.C. van Vonno
Telefoon
+31 71 527 3912
E-mail
vonnocmcvan@fsw.leidenuniv.nl

Cynthia van Vonno is Universitair Docent (UD) aan het Instituut Politieke Wetenschap. In 2013 won ze de Casimirprijs, de prijs van de Leidse Faculteit der Sociale Wetenschappen voor excellent onderwijs.

Haar onderzoek heeft betrekking op politieke vertegenwoordiging, en focust op de factoren die van invloed zijn op partijeenheid. Cynthia ontwikkelde en toetste een sequentieel besluitvormingsmodel dat parlementariërs toepassen wanneer ze beslissen om te stemmen volgens de partijlijn. Haar onderzoek omvat een analyse van de determinanten van partijeenheid en stemgedrag in de Tweede Kamer door de jaren heen, een vergelijking van de grondslagen van partijeenheid op het nationale, provinciale en gemeentelijke niveau in Nederland, en een vergelijkende analyse van de effecten van instituties op de besluitvorming van parlementariërs in 15 parlementaire democratieën.

Haar proefschrift staat op de shortlist voor de 2016 ECPR Jean Blondel PhD prize (de winnaar wordt uiterlijk september 2017 bekendgemaakt).

Cynthia neemt deel aan het internationale PartiRep project, waarvoor zij in Nederland de datacollectie van de Comparative MP Survey organiseerde en uitvoerde op nationaal, provinciaal en gemeentelijk niveau.

Curriculum vitae Cynthia van Vonno

Universitair docent

Contact

Publicaties

  • Opgenomen in intern register