Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Cynthia van Vonno

Universitair docent

Naam Dr. C.M.C. van Vonno
Telefoon +31 71 527 3912
E-mail vonnocmcvan@fsw.leidenuniv.nl

Cynthia van Vonno is Universitair Docent (UD) aan het Instituut Politieke Wetenschap. In 2013 won ze de Casimirprijs, de prijs van de Leidse Faculteit der Sociale Wetenschappen voor excellent onderwijs.

Haar onderzoek heeft betrekking op politieke vertegenwoordiging, en focust op de factoren die van invloed zijn op partijeenheid. Cynthia ontwikkelde en toetste een sequentieel besluitvormingsmodel dat parlementariërs toepassen wanneer ze beslissen om te stemmen volgens de partijlijn. Haar onderzoek omvat een analyse van de determinanten van partijeenheid en stemgedrag in de Tweede Kamer door de jaren heen, een vergelijking van de grondslagen van partijeenheid op het nationale, provinciale en gemeentelijke niveau in Nederland, en een vergelijkende analyse van de effecten van instituties op de besluitvorming van parlementariërs in 15 parlementaire democratieën.

Cynthia neemt deel aan het internationale PartiRep project, waarvoor zij in Nederland de datacollectie van de Comparative MP Survey organiseerde en uitvoerde op nationaal, provinciaal en gemeentelijk niveau.

Curriculum vitae Cynthia van Vonno

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden