Universiteit Leiden

nl en

Barend Verkerk

Docent

Naam
Mr. B. Verkerk
Telefoon
+31 71 527 7235
E-mail
b.verkerk@law.leidenuniv.nl

Barend Verkerk is sinds augustus 2006 parttime verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, Afdeling Ondernemingsrecht als docent ondernemingsrecht.

Meer informatie over Barend Verkerk

Barend Verkerk rondde in 2001 aan de Universiteit Leiden zijn master Rechtsgeleerdheid af. Vervolgens werd hij werkzaam als advocaat.

Barend is sinds 2006 parttime als docent verbonden aan de afdeling Ondernemingsrecht, Instituut voor Privaatrecht, van de Universiteit Leiden en verzorgt regelmatig cursussen op het gebied van het ondernemingsrecht. Hij is auteur bij de Modellen voor de Rechtspraktijk (modellen corporate litigation) en co-auteur bij de Groene Serie Rechtspersonen (artikelen structuurregime). Overigens heeft hij ook in diverse vakpublicaties gerechtelijke uitspraken becommentarieerd en over vennootschapsrecht gepubliceerd.

In hoedanigheid van advocaat is Barend werkzaam bij AKD te Rotterdam sinds 2002. Hij heeft veel ervaring met adviseren en procederen in zaken op het gebied van vennootschaps- en ondernemingsrecht. Hij trad op in diverse procedures voor rechtbanken en hoven, onder meer in enquêteprocedures voor de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam. Ook bij het Europees Hof van Justitie heeft hij gepleit.

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C 2.19

Contact

Publicaties

  • AKD Advocaten Notarissen Belastingadviseurs, Rotterdam Advocaat
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.