Universiteit Leiden

nl en

Nienke Beets

PhD student

Naam
N. Beets MSc
Telefoon
+31 71 527 5144
E-mail
n.beets@hortus.leidenuniv.nl

Stadsflora en burgerwetenschap zijn de hoofdthema’s van mijn onderzoek. Ik werk aan een burgerwetenschapsproject waarbij we samen met burgers de verspreiding van verschillende soorten stoepplanten in kaart brengen in steden en dorpen. Daarnaast wil ik onderzoeken of deelnemers ook meer oog krijgen voor stadsplanten.

Meer informatie over Nienke Beets

Stadsflora en burgerwetenschap zijn de hoofdthema’s van mijn onderzoek. Ik werk aan een burgerwetenschapsproject waarbij we samen met burgers de verspreiding van verschillende soorten stoepplanten in kaart brengen in steden en dorpen. Daarnaast wil ik onderzoeken of deelnemers ook meer oog krijgen voor stadsplanten. Voor de toekomst van het stoepplantjes burgerwetenschapsproject ben ik in de eerste plaats geïnteresseerd in het onderzoeken van de impact van antropogene factoren op stoepplanten soortencompositie en verspreiding. Daarnaast, wil ik focussen op de impact van het project op het verminderen van plant blindheid en verrijken van de beleving van stadsnatuur (met de nadruk op planten) bij de deelnemers.

Illustraties

Naast mijn onderzoek werk ik als illustrator. Mijn inspiratie komt vaak uit de natuur. Een aantal van mijn botanische illustraties kan je vinden op de cover van de Stoepplantjes minigids en Stoepplanten zakgids, uitgebracht door de Hortus botanicus Leiden en de KNNV. In 2019 kreeg ik voor mijn botanische illustraties de Joke t’ Hart prijs van de NVBT. Je kan mijn illustraties vinden op mijn instagram (@nienkebeest) of op mijn website www.nienkebeest.nl

PhD student

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Hortus Botanicus
  • Hortus Botanicus

Werkadres

Hortus botanicus
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Kamernummer 0.03

Contact

Promovendus / gast

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Instituut Biologie Leiden
  • IBL SCS

Werkadres

Sylvius
Sylviusweg 72
2333 BE Leiden
Kamernummer 3.4.19

Contact

Publicaties

  • Nienke Beest illustratie & educatie (eigen bedrijf) Illustratie, vormgeving en het geven van workshops
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.