Universiteit Leiden

nl en

Waarom we onkruid moeten laten staan

Als je van de natuur houdt, laat je het meeste onkruid in de tuin maar beter staan, aldus promovenda Nienke Beets. In een video van de Universiteit van Nederland legt ze uit waarom. ‘Een plant is pas onkruid als wij mensen vinden dat het onkruid is.’

Wilde planten hebben een hele waslijst aan goede eigenschappen, zegt Beets. ‘We zouden dus hartstikke blij moeten zijn met de planten die bij ons willen groeien.’ Zo worden mensen blij van groen, vangen ze fijnstof op, zorgen ze voor verkoeling en dragen ze bij aan de biodiversiteit. ‘Het is dus tijd om onkruid niet te bestrijden maar juist te omarmen’, concludeert ze.

Meer weten? Bekijk de hele video.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Video: Universiteit van Nederland
Foto: Pixabay

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.