Universiteit Leiden

nl en

Salaris oud-directeur Museum De Fundatie niet in jaarverslag vermeld

Oud-directeur Keuning stapte in 2022 op na klachten over autoritair leiderschap. Daar komt bij dat hij na zijn vertrek bijna twee ton van het noodlijdende museum ontving, blijkt uit een onafhankelijk onderzoek. Barend Barentsen, hoogleraar Sociaal Recht, spreekt met Oost over de zaak.

In het financiële jaarverslag 2022 wordt echter een bedrag van nul euro vermeld, bericht Oost. Museum De Fundatie was op zijn minst erg slordig in verslaglegging over inkomen van vertrokken bestuurder. De Wet normering topinkomens (Wnt) eist dat daarover transparant en volledig wordt gerapporteerd. ‘Een verschil van bijna 180.000 euro: dat is buitengewoon slordig, zo niet grenzend aan bewust liegen’, zegt Barentsen.

Dat de werkgever de juridische kosten van de directeur vergoedde is overigens niet ongebruikelijk.

Meer weten?


Lees het volledige artikel van de Oost

Foto: Christian Dubovan via Unsplash

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.