Universiteit Leiden

nl en

Welke partij krijgt welke ministerspost?

Nu de plannen van de nieuwe regering op papier staan, begint voor formateur Richard van Zwol het grote schaakspel. Hij is aan zet om de ministersploeg samen te stellen. Maar hoe weet je of je het juiste poppetje kiest en op de juiste plek zet? En wie is een geschikte premier?

In Op1 vertelt Wim Voermans, hoogleraar Staats- en Bestuursrecht, over welke eigenschappen je moet beschikken om de rol van minister en minister-president goed te kunnen uitvoeren. Hoe het in het proces toch nog een heel andere kant op kan gaan en wat het risico is als je in een nieuw kabinet stapt.

Over vijf weken zal duidelijk zijn hoe de verdeling is, wanneer de traditionele bordesscène op Paleis Noordeinde plaatsvindt.

Meer weten?

Bekijk de volledige Op1-uitzending

Foto: Lou Levit via Unsplash

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.