Universiteit Leiden

nl en

Remco Breuker betoogt in NRC dat universiteiten te weinig democratisch zijn

De studentenprotesten van de afgelopen tijd tonen aan dat universiteiten te weinig democratisch te werk gaan. Dat betoogt hoogleraar Remco Breuker samen met hoogleraren Rens Bod (UvA) en Ingrid Robeyns (UU) in NRC.

‘Onze huidige neoliberale universiteiten weten niet meer hoe ze moeten omgaan met studenten die zich ook als democratisch burger en moreel wezen willen ontwikkelen’, schrijven ze. ‘Dus wordt er een beroep gedaan op de waarden van het bezit („dit terrein is het eigendom van de universiteit”) en van orde („houd je aan de huisregels”). Protest mag alleen maar binnen de lijntjes die door onze bestuurders worden uitgezet.’

Meer weten?

Lees het volledige artikel in NRC (€).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.