Universiteit Leiden

nl en

Nieuwe onderhandelingen EU-Zwitserland

Er is een breed pakket aan maatregelen aangekondigd om de betrekkingen tussen de EU en Zwitserland te verdiepen en uit te breiden. Christa Tobler werd door zowel de Süddeutsche Zeitung als de ARD/Deutschlandfunk geïnterviewd over deze ontwikkelingen.

EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en president van de Zwitserse Bondsstaat Viola Amherd startten de onderhandelingen op 18 maart 2024. Een eerdere ronde was door de Zwitserse federale regering afgeblazen. Op respectievelijk 8 en 12 maart 2024 hebben de partijen nieuwe onderhandelingsmandaten goedgekeurd die de Commissie en Zwitserland machtigen om te onderhandelen over het pakket dat is opgenomen in de Common Understanding, die na verkennende gesprekken eind 2023 door de Zwitserse federale regering en de Europese Commissie is bekrachtigd. In deze context werd Christa Tobler geïnterviewd door zowel de Süddeutsche Zeitung als de ARD/Deutschlandfunk.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.