Universiteit Leiden

nl en

In hoeverre is regeren met de PVV verantwoord?

De ongrondwettelijke programmapunten van de PVV, vormen voor Omtzigt nog steeds een struikelblok om een coalitie te kunnen vormen. Marc Chavannes schetst in De Correspondent eventuele mogelijkheden. Daarbij refereert hij o.a. aan een onderzoek van Wim Voermans, hoogleraar Staatsrecht.

In deze analyse getiteld: Rechtsstatelijke doorrekening PVV programma, zet Voermans uiteen welke punten uit het PVV-programma, nu precies, mogelijke strijd opleveren met de Grondwet, de EU-verdragen en wetten (verordeningen en richtlijnen) en Europese en internationale verdragen.”

De Correspondent: alleen wanneer Wilders zijn uitspraken en niet rechtstatelijke programmapunten terugneemt is regeren haalbaar. Het eventueel toepassen van sancties bij overtreding van deze afspraak zou wellicht uitkomst kunnen bieden.

Meer weten?

Lees het volledige artikel in de Correspondent

Fotograaf: Hansjörg Keller via Unsplash

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.