Universiteit Leiden

nl en

Erkenning staat Israël voorwaarde voor naturalisatie?

De Duitse deelstaat Saksen-Anhalt stelt binnenkort de erkenning van de staat Israël als vereiste om Duits staatsburger te worden. Peter Rodrigues, emeritus hoogleraar Immigratierecht, zegt in het Nederlands Dagblad dat de invoering van een dergelijke maatregel in Nederland in strijd zou komen ‘met de vrijheid van politieke overtuiging’.

De Duitse deelstaat probeert met de maatregel antisemitisme te beteugelen, zegt de krant. De Duitse regeringspartij FDP wil in heel Duitsland 'antisemitisme opnemen in de wet als uitsluitingsgrond voor het krijgen van een paspoort’. In Nederland is vanuit de SGP sympathie voor de maatregel. De partij zegt ‘een vergelijkbaar voorstel’ te willen onderzoeken.

Meer weten?

Lees het volledige artikel (€).

Foto Blake Guidry via Unsplash
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.