Universiteit Leiden

nl en

Agressieve tumoren effectiever behandelen met licht

Dankzij een nieuw medicijn hebben kankerbehandelingen in de toekomst mogelijk een stuk minder bijwerkingen. Door het medicijn te combineren met licht, doodt het alleen tumorcellen, zonder ook gezonde cellen aan te vallen. ‘We kunnen al zeggen dat het veelbelovend is’, zegt biochemicus Liyan Zhang bij RTL.

Zhang deed de afgelopen jaren onderzoek naar het nieuwe medicijn in samenwerking met onderzoekers van het Leids Instituut voor Chemisch onderzoek (LIC) en het Instituut Biologie Leiden (IBL). Chemotherapie en licht combineren bij een kankerbehandeling is niets nieuws. ‘Maar chemotherapie is ook actief in gezonde weefsels en dat veroorzaakt vaak ernstige bijwerkingen’, zegt Zhang. ‘We wilden de beperkende factoren van bestaande behandelingen overwinnen.’

Meer weten?

Lees het volledige artikel op de website van RTL.

Foto: Unsplash

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.