Universiteit Leiden

nl en

Remco Breuker bij RTL Nieuws over veranderende leeftijd Zuid-Koreanen

Door een veranderende wet zijn Zuid-Koreanen op papier allemaal één of zelfs twee jaar jonger. Hoogleraar Remco Breuker vertelt bij RTL Nieuws over het oude leeftijdssysteem en de belangrijke sociale rol die het inneemt.

‘Het is een oud, Oost-Aziatisch systeem. Zo wordt de tijd in de baarmoeder ook meegerekend,’ vertelt Breuker. ‘In Nederland kan leeftijd het verschil maken tussen 'jij' en 'u', maar in Korea zitten daar zo nog twintig vormen tussen. Er zijn bepaalde werkwoorden die anders eindigen afhankelijk van of iemand hoger of lager geplaatst is. Dat heeft te maken sociale positie, maar ook zeker met leeftijd.’ 

Meer weten?

Lees het artikel op de website van RTL Nieuws.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.