Universiteit Leiden

nl en

Hannah De Mulder over voorlezen en taalontwikkeling op NPO Radio 1

In een Sliedrechtse bibliotheek worden kinderen sinds kort voorgelezen in een andere taal dan de Nederlandse. Dat riep bij een gemeenteraadslid de vraag op of dat de taalontwikkeling van het Nederlands niet in de weg zou zitten. Nee, zegt universitair docent Hannah De Mulder in het NPO 1-radioprogramma Dijkstra & Evenblij ter plekke.

‘Voorlezen in het Turks? Zeker doen’, zegt De Mulder aan de telefoon. ‘Ook daarvoor geldt dat het heel goed zal zijn voor de taalontwikkeling van die kinderen in het Turks. Het zal zeker niet slecht zijn voor hun taalontwikkeling in het Nederlands. (…) Er is geen wetenschappelijk bewijs voor dat dat het Nederlands zou bijten.’

Meer weten?

Luister het hele fragment op de website van NPO Radio 1.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.