Universiteit Leiden

nl en

'Suïcidaal gedrag is erg complex. De breinstructuur is één factor die hieraan kan bijdragen'

Bij sommige jongeren met suïcidale gedachten en gedragingen is er een subtiel maar significant verschil in de hersenstructuur, zo blijkt uit onderzoek. 'Het resultaat vertelt wellicht meer over de mechanismen bij suïcidaal gedrag in een specifieke subgroep', zeggen postdoctoraal onderzoeker Laura van Velzen (universiteit Melbourne) en hoogleraar Anne-Laura van Harmelen (universiteit Leiden).

Lees het volledige artikel op de website van EOS Wetenschap ››

Anne-Laura van Harmelen is hoogleraar Brein, Veiligheid en Veerkracht bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Ze is betrokken bij het onderzoeksprogramma Sociale Veerkracht en veiligheid, waarin interdisciplinair wordt gewerkt aan een veiligere leefomgeving voor iedereen. Het onderzoek van Anne-Laura van Harmelen richt zich op het beter begrijpen van de complexe sociale, psychologische en neurobiologische mechanismen van risico en veerkracht in de adolescentie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.